Schroth Therapie

De Schroth therapie is een Duitse oefenmethode gericht op de behandeling van scoliose. Een scoliose is een driedimensionale verkromming van de wervelkolom. Lianne heeft de Schroth cursus gevolgd in Bad Sobernheim (Duitsland) en is daarmee gecertificeerd Schroth therapeut.

 

Wanneer Schroth?

Heb jij een scoliose of denk je dat je zoon/dochter een scoliose heeft? Ondervind je hierdoor hinder in het dagelijks leven of heb je pijnklachten aan de rug/nek? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

 

Bij kinderen is het zeer belangrijk dat een scoliose op tijd wordt ontdekt. Hoe eerder je het ontdekt, hoe beter het behandelresultaat.  De GGD screent niet meer op scoliose maar als ouder kun je zelf al zien of je kind mogelijk een scoliose heeft aan de volgende aspecten:

–        Staan de heupen scheef?

–        Zijn de tailleplooien niet gelijk?

–        Staan de schouders niet even hoog?

 

Daarnaast is de buktest een mooie test om een scoliose te ontdekken. Hierbij is het essentieel dat je kind in ontbloot bovenlichaam staat. De test gaat als volgt:

Laat je kind met 2 voeten tegen elkaar staan en met gestrekte knieën. Laat hem/haar naar voren buigen met een ronde rug. Kijk nu naar het verloop van de rug. Zie je een bult bij de ribben of de onderrug? Dan is dit mogelijk een scoliose.

Twijfel je of er een scoliose aanwezig is? Neem dan contact op. Lianne kijkt graag mee om hier advies over te geven.

Voor uitleg over de buktest zie onderstaande video!