1 2 3
 

Psychosociaal therapeut

Mascha AlemanHulp nodig?

Haptonomie & Oefentherapie Cesar

Als mens bewandel je in je leven je eigen weg. Het liefst blijf je dicht bij jezelf, op het hoofdpad. Maar soms dwaal je af en beland je in een doodlopende straat.

Hulp nodig?

De kunst is om de regie terug te krijgen en terug te keren naar het pad dat bij jou past. Psychosociaal therapeute Mascha Aleman kan je daarbij ondersteunen. Met behulp van gesprekken en haptonomie gidst zij jou de antwoorden in jezelf te vinden. Mascha maakt je bewust van jouw blinde vlekken waardoor je jezelf beter begrijpt en jouw communicatie met je omgeving verbetert.

Ontwrichting

Je leven loopt minder lekker, het lijkt ontwricht. Kun je nog wel bouwen op jezelf, je eigen lijf of de mensen om je heen? Je realiseert je dat misschien na een ernstige ziekte, waarbij je te weinig aandacht had voor de bijverschijnselen, die jou en je omgeving hebben be´nvloed. Maar ook verlies van werk, een scheiding of de dood van een naaste kunnen je confronteren met je grenzen.

Uit balans

Je voelt stress, angst, prikkelbaarheid, onzekerheid of oververmoeidheid. Misschien sluit je je gevoel af of voel je je juist erg emotioneel. Je probeert alle ballen hoog te houden maar slaagt daar amper in.

Lichamelijke klachten

Door die spanningen kan het zijn dat je lijf een houding zoekt waardoor onderdelen overbelast raken. Dat geeft pijn. Veelvoorkomende klachten zijn schouder-, rug- en nekklachten, hoofdpijn, overbelasting van spieren, buikpijn, slaapstoornis en ademhalingsproblemen.

Aanraking

Tijdens de gesprekstherapie gebruikt Mascha de principes van de haptonomie. Terwijl jij op je buik ligt, raakt zij jou aan. Samen met jou onderzoekt ze de verschillende manieren waarop je verbaal en fysiek reageert en brengt ze jou in contact met je gevoel.Haptonomie

Zingeving

Mascha pleit voor Eigen Wijsheid en Eigen Zinnigheid vanuit de overtuiging dat iedereen weet wat goed voor hem is. Hoe moeilijk het leven ook is, er is een baken in jezelf dat het leven zin geeft. Mascha helpt je dat baken te vinden.

Reflectie

Onbevooroordeeld stelt Mascha vragen. Zo onderzoeken jullie samen hoe je gevoelsmatig met problemen omgaat. Zij luistert, toont begrip en reageert op jouw verhaal. Zij helpt je de balans opmaken van de keuzes die je maakte en die voor je liggen. Belangrijk daarbij is dat je op jezelf wilt en kunt reflecteren.

Leerproces

Je zult leren dat ontspanning jouw gedachten be´nvloedt. Van daaruit kun je compassie voelen voor jezelf en je naasten. In een reeks gesprekken, waarin je kwetsbaar mag zijn,  leer je jezelf beter kennen. Je zult voelen dat je de moeite waard bent.

Lichaam

Naast gediplomeerd haptonome is Mascha ook oefentherapeut Cesar. Behalve dat zij jou bijstaat om de regie over jouw leven terug te krijgen, kan zij jou op een heel praktische manier leren om met je lichamelijke klachten om te gaan. Zij houdt je letterlijk een spiegel voor om te laten zien dat je lichaam uit balans is. Met dat inzicht en thuisoefeningen train je jezelf om opnieuw de balans in je lichaam te herkennen.

 

 
Copyright (c)2011 & Eyesi Web Concept | Design by Eyesi Web Concept