1 2 3
 

Zit met Pit

‘Zit met Pit!’ is een lesprogramma, ontwikkeld door oefentherapeuten Cesar/Mensendieck. Yolanda van Hoorn is een van de oprichters, en het programma wordt nu landelijk uitgedragen.

‘Zit met Pit!’ richt zich op kinderen in groep 5/6. Zij krijgen les in de klas, of individueel in de praktijk, en leren alles op het gebied van een goede houding in het algemeen, maar vooral ook gezond gedrag rondom computergebruik.

“Wie vertelt je hoe je goed achter de computer zit? En hoe komt het dat je wel eens pijn krijgt aan je rug, nek en armen als je te lang bezig bent met gamen op je computer of nintendo? Waar moet je op letten om goed te zitten als je schrijft? Weet je dat je van verkeerd zitten rug-, nek- en armklachten kunt krijgen?  Dat leer je bij ‘Zit met Pit!’”

‘Zit met Pit!’ is een lesprogramma voor kinderen in groep 5/6 van de basisschool. De leeftijd dat houdingsveranderingen nog eigen gemaakt kunnen worden.

‘Zit met Pit!’
 wordt gegeven op de basisschool zelf in de klas, maar is ook individueel te volgen in de praktijk.

  Op een beeldende en simpele manier wordt de anatomie van de rug uitgelegd, ondersteund door een werkboek en praktische lessen. De kinderen passen zo het geleerde toe met verschillende opdrachten.

 De lessen zijn opgebouwd rondom de cartoon Pietje Pit. Hij geeft in de lessen het goede en slechte voorbeeld. Het is op deze manier voor de kinderen zo herkenbaar mogelijk gemaakt.

 Dus ‘Zit met Pit!’ op school, thuis, achter de computer en tijdens het schrijven, om toekomstige klachten te voorkomen! 

 

Voor meer informatie:Zit met Pit

Website:  www.zitmetpit.nl

Mail:         info@zitmetpit.nl

Volg ons op facebook! www.facebook.com/zitmetpit

Twitter:  @zitmetpit

En zie ons op Youtube!  

 
Copyright (c)2011 & Eyesi Web Concept | Design by Eyesi Web Concept