1 2 3
 

Mascha

Mascha Aleman

Aangesloten bij: VvOCM, NVPA en RBCZ.

Logo FB Mascha

- Psychosociaal therapeut  

Haptotherapie

- Oefentherapie Cesar op Haptonomische basis

- Psychosomatiek 

Focussen 

- Toegepaste Psychologie


Ik merkte tijdens het behandelen van mensen, dat bij veel van hen de klachten met spanningen te maken hadden. Mensen hadden bijvoorbeeld met verlies van een dierbaar iemand of werk te maken. Of zij maakten zich druk in hun gedachten om mensen of situaties. (Psychosomatisch) Ook waren er mensen die moeilijk wisten om te gaan met hun lichamelijke klachten. (Somatopsychisch) Alleen de Cesartherapie werkte niet altijd. Deze mensen wilden graag ook een luisterend oor van mij. Ik heb in 2001 t/m 2007 de scholing Haptonomie gevolgd, aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie in Grave, om de Haptonomie met de Cesartherapie te gaan combineren.
In 2010 ben ik Focussen voor begeleiders gaan volgen. Hierbij begeleid ik mensen bij "de vinger op de zere plek leggen". In figuurlijke zin van het woord betekent het dat minder goed te duiden gevoelens meer helder gaan worden, waardoor mensen beter verder kunnen met hun lichamelijke klacht of leven. In de letterlijke zin van het woord combineer ik dit met de aanraking bij de Haptonomische begeleiding.
Naast de psychosomatische kant, ben ik door een zelf doorgemaakte ziekteperiode in 2007/2008, ook meer geÔnteresseerd geraakt in hoe sterk lichamelijke klachten invloed hebben op de emotionele kant van de mens. In 2012 heb ik daarom de Masterclass "Communicatie binnen de psychosociale oncologische zorg" gevolgd. Graag begeleid ik mensen bij het opnieuw omgaan met een veranderd lichaam binnen een psychosociale context. Zoals bijvoorbeeld in het weer contact maken met hun lichaam en het herstellen van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het doorwerken en/of verwerken van de daarbij gepaard gaande gevoelens en emoties. Het blijkt in de praktijk dat door een goede wisselwerking tussen lichaam en geest, men beter om kan gaan met veranderingen en herstel van het lichaam, tijdens en na het doormaken van ziekte.
Met iets te vertellen over wie ik ben en wat u van mij kunt verwachten, hoop ik dat ik u meer vertrouwd heb gemaakt met mijn manier van begeleiden.
Veel succes met het begrijpen en veranderen van uw klacht of probleem,

Mascha Aleman.

NVPA

Mascha Aleman

Afscheid.


Sinds 2001 werk ik als Oefentherapeut Cesar en sinds 2007 ook als Haptotherapeut in Heeze. In de loop der jaren ben ik meer als Haptotherapeut gaan werken en steeds minder als Oefentherapeut.

In 2015 ben ik als Haptotherapeut ook in Het Levensatelier in Asten gaan werken. In Het Levensatelier wordt op een persoonlijke, professionele en laagdrempelige manier ambulante hulp of ondersteuning verleend, en vindt men ook diverse vormen van creativiteit en ontspanning.

De samenwerking met andere psychosociale hulpverleners bevalt mij daar zo goed, dat ik heb besloten om volledig in Het Levensatelier te gaan werken en per 1 oktober 2018 afscheid te nemen van de praktijk in Heeze. Vanaf heden neem ik geen nieuwe cliŽnten meer aan.

 

Ik wil iedereen hierbij bedanken voor het vertrouwen dat er in mijn manier van begeleiden is geweest. Iefke Fox en Lianne van der Wallen blijven werkzaam in de praktijk zoals dat de laatste jaren is geweest. Ik laat de praktijk dan ook met een gerust hart aan hen over.

 

Hartelijke groet en tot ziens,

 

Mascha Aleman

 
Copyright (c)2011 & Eyesi Web Concept | Design by Eyesi Web Concept